Horsebiz Horsebiz Actueel
Home Producten Dealerlijst Paardenverzorging Veel gestelde vragen Testimonials Contact

Voor dealers

Hoe was ik mijn paard?

Voordat je begint met wassen is het verstandig om te kijken of de plek (wasplaats) waar je je paard wilt gaan wassen veilig is.

Let op los liggende spullen op de grond, is de waterslang makkelijk en veilig te gebruiken, is de vloer glad of stroef, heb ik al mijn spullen om mee te wassen klaar liggen? enz.


Kortom, denk vooruit en bereid de wasbeurt voor, dan wordt het een plezierige ervaring voor jou en je paard. Alles oké ? We gaan wassen!

 • Maak eerst het hele paard nat, met lauw warm water.
 • Pak vervolgens de Horsebiz Shampoo borstel en maak de borstelharen nat.
 • Vervolgens doe je een kleine hoeveelheid van je favoriete Horsebiz Shampoo op de borstel. De Horsebiz Shampoo's schuimen niet sterk (beter voor je paard en voor het milieu), maar net voldoende om te kunnen zien waar je gebleven bent.
 • Begin aan de linkerkant van je paard met de hals/schouder. Denk ook aan de manen en manenkam van het paard.
 • Maak met de Horsebiz Shampoo borstel kleine ronddraaiende bewegingen, hierdoor breng je de Horsebiz Shampoo aan tussen de haren tot op de huid en bij de haarwortels. Op deze manier krijg je je paard heel mooi schoon, met een maximaal resultaat, zonder dat je de huid beschadigt. Je zult aan je paard merken dat hij het wassen met de Horsebiz Shampoo borstel heel prettig vindt: het is een zachte massage voor zijn huid. Tot slot kun je met de borstel zachtjes het hoofd doen. Zorg er wel voor dat de borstel dan niet te nat is en let er op dat je geen shampoo in zijn ogen, oren of neus borstelt.
Alle Horsebiz Shampoo's zijn mild en pH huidneutraal en bevatten natuurlijke en cosmetische ingrediënten die het natuurlijke milieu van huid en haren van je paard niet aantasten, maar juist verzorgen en versterken.
 • Borstel eerst je hele paard in met Horsebiz shampoo. Op die manier heeft de shampoo voldoende tijd om in te werken.
 • Spoel de shampoo goed uit met lauw warm water.
 • Maak je paard droog met de Dry & Cool Comfort Towel, tussendoor steeds de doek goed uitwringen. Vergeet het hoofd niet. Je zult zien dat de towel het laatste achtergebleven vuil van je paard haalt met een maximaal schoon en glanzend resultaat.

De staart wassen

De staart is een bijzonder en belangrijk onderdeel van je paard. Deze verdient extra aandacht en verzorging. Immers, hij gebruikt zijn staart om lastige insecten te verdrijven, voor zijn balans en hij heeft hem nodig voor zijn looks. Want een paard met een korte of onverzorgde staart oogt minder mooi, nietwaar?

Horsebiz Smooth Care Shampoo is speciaal ontwikkeld voor paarden die hun staart en/of manen schuren. Deze unieke shampoo heeft een anti-jeuk-formule die direct voor verlichting zorgt en verder schuren voorkomt. Het is een zeer milde en verzorgende shampoo die zo vaak als nodig is, kan worden gebruikt.

Horsebiz Smooth Repair Conditioner is de oplossing voor paarden met te droge en breekbare staart-, manen- en vachtharen. De conditioner dien je alleen te gebruiken op schone, gewassen haren.

Is de staart heel erg vies? Probeer dan eerst het ergste vuil los te wekken door de staart in een emmer met lauw warm water te spoelen. Wees extra voorzichtig hierbij, je paard kan schrikken of bang zijn voor de emmer.

 • Maak de hele staart nat met lauw warm water.
 • Doe een kleine hoeveelheid van je favoriete Horsebiz Shampoo op de Horsebiz Shampoo borstel en zorg ervoor dat je goed tussen de staartharen komt met de borstel, zodat je ook zijn staartwortel raakt en masseert.
 • Voor het onderste gedeelte van de staart neem je een beetje shampoo in je handen om vervolgens de staart licht in te wrijven.
 • Laat de shampoo 3 minuten inwerken. Hierna met lauw warm water goed uitspoelen.
 • Extra. Heeft je paard droge staartharen? Dan kun je direct na het wassen van de staart Horsebiz Smooth Repair Conditioner gebruiken om de vochtbalans in de haren te herstellen. Laat ook de conditioner 3 minuten inwerken. Hierna met lauw warm water uitspoelen.
 • Maak de staart zo goed mogelijk droog met de Dry & Cool Comfort Towel.
 • Horsebiz D-tangle Shine Spray in de hele staart spuiten. Werk van boven naar beneden. Laat de spray drogen! Dit duurt ongeveer 15 minuten. Borstel daarna voorzichtig de staart uit met een goede borstel. Je zult merken dat de staart nu geen klitten meer heeft. De staart heeft volume en een mooie natuurlijke glans.
 • Gebruik Horsebiz D-tangle Shine Spray regelmatig om de staart klitvrij te houden. Op deze wijze heeft je paard altijd een mooie en verzorgde staart.

We zijn klaar! Na een paar uur, als je paard helemaal is opgedroogd, is hij op z'n mooist en lekker schoon.

Veel plezier en succes samen!

logo Amerigo
"Topkwaliteit op maat, voor ruiter en paard"

Horsebiz is de exclusieve Benelux-importeur van Amerigo zadels sinds 2009.

Amerigo zadels worden gebruikt door top professionals over de gehele wereld in alle disciplines.


Surf naar:
www.amerigo-saddles.com voor een uitgebreid overzicht of maak direct een afspraak met
Antoine Kamphuis
Tel: +31 6 20 43 30 61